گر شما تصمیم دارید یک برنامه درست برای مراقبت از موهای خود بریزید و نمیدانید از کجا شروع کنید؛ بهتر است به شما بگویم اولین قدم، تشخیص نوع مو هایتان است. اینکه از چه شامپو ، روغن ، آبرسان و به طور کلی از چه محصولات مراقبتی باید استفاده کنید همه بستگی به نوع موهایتان دارد. درحالی که اغلب فکر میکنند تشخیص خشک، چرب یا معمولی بودن مو کافی است؛ این فقط یکی از مراحل شناخت مو است و برای اینکه درک کاملی از نوع موهایتان داشته باشید لازم است تمام این موارد را در مورد موهای خود بدانید: تراکم مو، بافت مو، تخلل (میزان منافذ مو برای نگه داشتن رطوبت)،میزان روغن، میزان کشسانی مو، الگوی پیچ و تاب مو. هدف از ارائه این مطلب نیز، راهنمایی شما برای آگاهی از این موارد و نهایتا تشخیص نوع مو هایتان است.
تشخیص تراکم مو
موهایتان را از فرق باز کرده و با دست به دو طرف بکشید و در زیر نور زیاد به فرق سر خود با دقت نگا کنید.
- اگر خط فرق سرتان را به وضوح نمیبینید و تنها سطح نازکی از آن اززیر موها دیده می شود تراکم موهای شما زیاد است.
- اگر خط فرق شما در حدی است که به وضوح دیده می شود تراکم موهای شما نرمال است.
- اگر قطر خط فرق شما زیاد است و سطح زیادی از پوست سرتان دیده می شود تراکم موهای شما کم است.
اینکار را در قسمت های مختلفی از سطح سر خود امتحان کنید زیرا تراکم مو در بخش های مختلف سر متفاوت است. خط های ایجاد شده را بسنجیدو میانگین بگیرید تا از نتیجه مطمعن باشید.
اینکار را در قسمت های مختلفی از سطح سر خود امتحان کنید زیرا تراکم مو در بخش های مختلف سر متفاوت است. خط های ایجاد شده را بسنجیدو میانگین بگیرید تا از نتیجه مطمعن باشید.
این اولین فاکتور برای تشخیص نوع مو است.
تشخیص بافت و قطر مو
موهایتان را با استفاده از شامپوهای نرمال همیشگیتان به خوبی بشویید. سعی کنید زمانی را انتخاب کنید که زیاد عرق نکرده باشید زیرا در قطر مو تاثیرمی گذارد. بعد از شستشو آب مو را با حوله بگیرید و اجازه دهید تا به کمک هوای معمولی خشک شود. زیرا سشوار کشیدن تمام آب مو را تبخیر می کند و در تشخیص قطر مو تاثیر منفی دارد. اسثتنائا هیچ محصول مراقبتی ای به موی خود نزنید و یک تارمو از تاج سر خود بردارید. یه رشته از نخ با قطر معمولی که برای دوختن لباس های عادی استفاده میشود ببرید. رشته نخ و تارموی جدا شده را روی یک کاغذ سفید کنار هم قرار دهید.
- اگر ضخامت تار مو از رشته نخ بیشتر بود، بافت موی شما ضخیم است.
- اگر ضخامت تار مو با رشته نخ برابر بود، بافت موی شما متوسط است.
- اگر ضخامت تار مو از رشته نخ کمتر بود، بافت موی شما نازک است.
فاکتور دوم در تشخیص نوع مو تعیین اندازه قطر و بافت موهاست.
تشخیص میزان چربی یا خشکی
فاکتور سوم در تشخیص نوع مو که از اهمیت زیاد و اساسی برخوردار است تشخیص میزان چربی موهاست. طبق روال گذشته موهای خود را بشویید و اجازه دهید تا خشک شود. دقت کنید که نباید هیچ محصولی به آن ها بزنید. بعد از حدود ۱۲ ساعت یک پارچه تمیز و سفید را به پوست سر خود فشار دهید. لازم نیست پارچه را به اطراف بکشید فقط آن را در تاج سر و پشت گوش هایتان فشار دهید.
- اگر اثری از روغن روی پارچه باقی مانده بود شما موهای چربی دارید.
- اگر تنها یک رد مختصر از روغن باقی بود چربی موی شما متوسط است.
- اگر چیزی روی پارچه دیده نمی شود موی شما خشک است.
- اگر بعد از تماس با نقاطی از سر اثری از روغن روی پارچه باقی نماند اما بعد از برخورد با برخی قسمت ها روغن زیادی روی پارچه دیده شود موی شما ترکیبی است.
کراتینه مو چیست؟ فواید و ضررهای کراتین کردن مواین آزمایش را در روزهای دیگر تکرار کنید زیرا آب و هوا روی مو تاثیر گذار است.
تشخیص میزان تخلخل مو
موی خود را طبق روال همیشگی بشویید و دقت کنید هیچ ماده شیمیایی روی آن باقی نمانده باشد. سپس توسط یک حوله تمیز آب آن را بگیرید و موها را برای مدت کوتاه در حوله بپیچید. (دقت داشته باشید که مو بیش از حد خشک نشود و بیش از حد خیس نماند) . سپس موها را شانه بزنید و از بالا تا پایین لمس کنید.
- اگر مویتان هنوز مقدار زیادی چسبناک است و زمان زیادی می برد تا رطوبت آن از بین برود تخلخل موی شما بالاست.
- اگر موی شما مرطوب است اما چسبندگی ندارد تخلخل موی شما متوسط است.
- اگر موهایتان تقریبا خشک شده و رطوبت و چسبمدگی احساس نمی کنید تخلخل موهایتان پایین است.
فاکتور چهارم در تشخیص نوع مو اندازه گیری تخلخل مو است.
راه دوم:
یک کاسه بزرگ را پر از آب کنید و یک تار مویتان را در آن بیندازید. کاسه باید بقدری بزرگ باشد که مو در آب معلق شود و از دو طرف با ظرف برخورد نکند.
۱٫اگر تار مو به سرعت غرق شد و به کف ظرف رفت تخلخل مویتان بالاست.
۲٫اگر مو بعد از مدتی به زیر رفت تخلخل مویتان متوسط است.
- اگر مو در آب معلق ماند و پایین نرفت تخلخل مویتان پایین است.
این آزمایش را در روزهای مختلف تکرار کنید زیرا نتیجه بسته به رطوبت آن روز موهایتان می تواند متفاوت باشد
میزان کشسانیت مو
و اما اخرین فاکتور برای تشخیص نوع مو و سلامت آن چک کردن مقدار کشسانیت است. یک تار مو که تازه شسته و خشک شده را بردارید. بهتر است برای این آزمایش ماده ای به مو نزده باشید تا نتیجه کار قابل اعتمادتر باشد. سعی کنید یک تار موی کامل را بردارید بجای اینکه یک تار مو را از وسط جدا کنید.
دو سر مو را از نوک بین انگشتانتان بگیرید و به آرامی بکشید. دقت کنید که آن را محکم و سریع نکشید زیرا فورا میشکند. التبته نهایتا این مو قرار است بشکند اما قصد داریم بدانیم که تا کجا تحمل کشیده شدن را دارد.
وقتی شروع به کشیدن کردید با دقت آن را آنالیز کنید. موی قوی و خوب تا ۵۰ درصد اندازه اصلی کشیده می شود.
- اگر می توانید مو را حسابی بکشید و به راحتی نمی شکند قابلیت کشسانی موی شما بسیار بالا و عالی است.
- اگر می توانید تا حدودی آن را بکشید قابلیت کشسانی مویتان متوسط است.
- اگر مو فورا میشکند یا مثل یک آدامس کش می آید اما بعد از شکستن فر میخورد موی شما قابلیت کشسانی بسیار پایینی دارد.
این آزمایش را با تارهای مو از نقاط مختلف سر خود امتحان کنید.
چه شامپویی مناسب موی شماست؟
حالا که به خوبی نوع موهای خود را شناختید و خصوصیاتش را می دانید وقت آن است که یک شامپوی متناسب با آن انتخاب کنید. اما قبل از آن نکته مهم دیگری هست که با رعایت آن نیمی از راه سلامت مو را طی خواهید کرد.
هر روز به حمام نروید.
نکات ضروری برای موهای چرب
مراقبت ها:
به خاطر داشته باشید مهم تر از اینکه از چه شامپویی استفاده می کنید، رفتار شما با موهایتان است. ۱-هرروز به حمام نروید. اگر موهای شما درست فردای حمام کردن دوباره چرب به نظر می رسد راه حل آن حمام دوباره نیست. موی شما بدعادت شده و بخاطر خشکی زیاد پوست سر سعی می کند روغن بیشتری تولید کند تا از مو محافظت کند . این یعنی موهای شما در معرض آسیب قراردارد. پس فاصله بین حمام هایتان را به تدریج بیشتر کنید. ۲– موهایتان را چنگ نزنید. برخلاف باور عموم که سعی می کند با نهایت قدرت پوست سر خود را بشویند تا دیگر چرب نباشد این رفتار دقیقا برعکس عمل میکند . شما با وارد کردن فشار غیر منطقی به کف سر باعث بیرون ریختن چربی های ذخیره زیر پوست خواهید شد و به همین خاطر است که بعضیها حتی درست بعد حمام بازهم موهای خود را چرب میبینند.
چربی موی سر ؛ از علل تا درمانشما می توانید تنها با عادت های درست چربی پوست سر خود را درمان کنید.
شامپوی مناسب:
شاید فکر کنید جواب این سوال ساده است: “شامپوی مناسب موهای چرب” در صورتی که پاسخ صحیح این نیست!
همانطور که قبل تر گفتم شستن بیش از حد ، یا مواد شیمیایی سنگین موجود در شامپوهای مخصوص موی چرب پوست سر را بیش از حد خشک میکند. در این موقعیت پوست سر در حالت دفاعی قرار گرفته و مدام از خود چربی بیشتری برای مقابله با خشکی افراطی تولید میکند. و نهایتا تمام این ها روی هم عادات غلط برای موی ما ایجاد میکند… بنابراین بهتر است از شامپوی مناسب برای موهای معمولی استفاده کنید و در کنار آن از تنظیم کننده های چربی طبیعی استفاده کنید. مانند : گلاب، سرکه ، روغن درخت چای و سایر ترکیبات منتول دار. شامپوهای گیاهی که از این مواد در آن ها استفاده شده هم توصیه می شود.
نکات ضروری برای موهای خشک
مراقبت ها:
موهای خشک معمولا تخلخل پایینی داردند و رطوبتی در خود نگه نمیدارند به همین خاطر است که همیشه مات و فاقد درخشندگی هستند. روغن تراپی روی این موها خیلی خوب جواب می دهد. روغن هایی مثل زیتون، بادام و بابونه برای موهای خشک عالی هستند. خوابیدن با موی خیس از دیگر عوامل خشک شدن بیش از حد موهاست.
شامپوی مناسب:
شامپوهای مناسب موی خشک معمولا دارای اسیدهای چرب و مرطوب کننده های قوی هستند که برای این دسته از موها مناسب است. اگر با شامپوی مناسب موهای خشک هنوز احساس نارضایتی داشتید نرم کننده ها به شما کمک بیشتری خواهند کرد.
مکمل های زیادی در بازار وجود دارد که می توانید در کنار شامپوی خود از آن ها بهره ببرید و به نتیجه مطلوب خود برسید.
نکات مخصوص موهای معمولی
درواقع شما از آن خوش شانس هایی هستید که لازم نیست نکته خاصی را رعایت کنند! کافی است هرروز حمام نکنید و زیاد با موهای خود ور نروید تا به طبیعت زیبای خود ادامه دهند.
اگر موهای شما نه خشک و نه چرب است تنها نکته لازم این است که سعی کنید آن را در همین وضعیت نگه دارید.
سخن پایانی
حالا دیگر میدانید که میزان تراکم، بافت، تخلخل، روغن و کشسانیت موی شما چقدر است و میتوانید بر این اساس نوع موهای خود را تشخیص دهید و با توجه به این نکات شامپوی مناسب را نیز انتخاب کنید. پس مراقبت بر اساس تشخیص نوع مو هایتان را جدی بگیرید تا این موهبت الهی همیشه درسلامت و زیبایی برایتان بدرخشد.
موهای شما از کدام دسته است و چگونه از آن ها مراقبت می کنید؟ آیا این مطلب برایتان مفید واقع شد؟ برای ما بنویسید.
منبع: {wikihow}
دیدگاه خود را بنویسید